Ponta „a PSD játékosa”, de a PRU továbbra is tár karokkal várja

„Nem játszhatok egyszerre két csapatban, a PSD játékosa vagyok” – szögezte le hétfőn este a Romania TV hírtelevízióban Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke arra a felvetésre, hogy lezártnak tekinti-e az Egységes Románia Párthoz (PRU) való közeledését.

Hozzátette: feltett célja győzelemhez segíteni a PSD-t, hogy a december 11-i parlamenti választások után együtt kormányozhassanak a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE). Ugyanakkor azt is kifejtette, Romániának szüksége van egy nacionalista pártra, és ezt a választói réteget jelenleg csak a PRU tudja megszólítani.

Mint korábban írtuk, a PRU-val hírbe hozott Pontát tisztázó beszélgetésre hívta Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök, majd a kamerák elé állva erősítették meg, hogy a volt kormányfő marad a PSD-ben és fontos szerepet kap a párt kormányprogramjának kidolgozásában.

 Bár Victor Ponta elhatárolódott a PRU-tól, a magyarellenességéről elhíresült Bogdan Diaconu alakulata nem akar erről tudomást venni. Legutóbb az ugyancsak szociáldemokrata múlttal rendelkező Sebastian Ghiţă fejezte ki kétségeit azzal kapcsolatban, hogy Pontának és Dragneának sikerült minden nézeteltérésüket tisztázni. „Tárt karokkal várjuk Victor Pontát, hogy a PRU elnöke legyen. Úgy gondolom, hogy amikor Victor Ponta súlyosabb üzeneteket akar majd közvetíteni, amint amit a PSD-ben lehet, akkor megteszi ezt a lépést. Vagy amikor Liviu Dragnea nem tartja magát ahhoz, amit Victor Pontának ígért” – fejtegette Sebastian Ghiță politikus-üzletember, akit köztudottan szoros baráti kapcsolat fűz a volt miniszterelnökhöz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?