A PRU felé kacsingat a „lelátóra szorult” Victor Ponta

Nem szívesen ül a Szociáldemokrata Párt (PSD) „lelátóján” Victor Ponta; a volt kormányfő egy hétvégi televíziós műsorban azt fejtegette, hogy szívesen kipróbálná magát egy olyan kisebb csapatban (pártban – szerk. megj.), ahol pályára is küldik – egyértelműen utalva a Bogdan Diaconu vezette Egyesült Románia Pártba (PRU) való átigazolás lehetőségére. De számára – mint hozzátette – az első opció továbbra is a PSD marad.

„Steaua-szurkolóként a belgrádi Crvena Zvezdához is átigazolnék. Vagy bármelyik környékbeli csapathoz. Amikor van egy olyan játékosod, aki nem fér be a kezdő tizenegybe, akkor ahelyett, hogy a kispadra vagy a lelátóra száműznéd, inkább kölcsönadod egy olyan alakulatnak, ahol hasznát veszik, majd visszahívod, amikor ismét szükséged lesz rá” – élt a labdarúgás világából kölcsönzött hasonlattal saját politikai karrierjének bemutatására Victor Ponta. A volt kormányfő elismerte, kapcsolatba lépett a magyarellenességéről elhíresült Bogdan Diaconuval, akinek azt a tanácsot adta, hogy ne lépje át azt a keskeny vonalat, amely megkülönbözteti a nacionalista pártokat a szélsőséges alakulatoktól.

„Úgy vélem, van egy olyan választói réteg, amelyet sem a PSD, sem pedig a Nemzeti Liberális Párt nem képvisel. A PSD nagy párt, amely nem engedheti meg magának azt, hogy szabadon kimondja azt, amit egy kis alakulat megtehet. Ezért jónak tartom egy nemzeti vagy nacionalista párt létezését, amely nem lépi át a szélsőségesség határát” – fogalmazott Victor Ponta.

Arra a kérdésre, hogy folynak-e tárgyalások a PSD és PRU között Ponta „kölcsönadásáról”, a volt miniszterelnök elmondta: ez az „edző” (Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök – szerk. megj.) feladata. Hozzátette: számára azért továbbra is a PSD jelenti az első számú opciót „mindig, minden helyzetben, minden életkorban”.

Felvetésére reagált a megszólított „edző”, Liviu Dragnea is, aki egy másik hírtévének elmondta, a következő napokban átbeszélik Pontával a volt kormányfő szerepét a soron következő választási kampányban. A PSD elnöke azt se zárta ki, hogy bevonják a volt miniszterelnököt a kormányprogram kidolgozásába. „Ezt a témát pár napon belül le kell hogy zárjuk. Victor Ponta a PSD egyik legértékesebb embere, jó pártelnök, jó miniszterelnök volt. A PSD-nek szüksége van Victor Pontára, Romániának szüksége van Victor Pontára” – fogalmazott Dragnea.

Mint korábban írtuk, Bogdan Diaconu a parlamenti ülésszak kezdetén sikertelenül próbált saját frakciót alakítani. A politikus frakcióalapítási ambícióit arra alapozta, hogy az utóbbi héten tucatnyi parlamenti képviselő igazolt át a pártjába.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?