Az RMDSZ Hunyad megyében is teljes listával indul a választáson

Az RMDSZ Hunyad megyében is teljes képviselői és szenátori jelöltlistával indul a parlamenti választáson – tájékoztatta a média képviselőit Winkler Gyula hétfőn, szeptember 5-én, Déván tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az RMDSZ minden megyében indít jelölteket, ott is, ahol nincsen szervezete.

Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezető igazgatója és Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének elnöke vezeti a Szövetség képviselői és szenátori jelöltlistáját Hunyad megyében – erről döntött szombaton a Megyei Képviselők Tanácsa.

A megyei szervezet elnöke kiemelte, hogy az arányosság elvét figyelembe vevő, listás szavazási rendszer által teremtett új kontextusban az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének megnőtt az esélye, hogy képviselői mandátumhoz jusson, ennek érdekében az elkövetkező hónapokban az egész szervezetet mozgósítják. Az RMDSZ szakértői már dolgoznak a Szövetség választási programján, ugyanakkor a Hunyad megyei szervezet saját megyei programmal is jelentkezik – jelentette ki Winkler Gyula, kiemelve, hogy „nem aszfaltozásra és villanyhálózat kiépítésére teszünk ígéretet, hiszen a parlamenti képviselőnek és szenátornak nem ez a dolga, hanem az, hogy jó és alkalmazható törvényeket alkosson meg, támogassa a helyi önkormányzatokat, részt vegyen a társadalmi párbeszédben".

"Be kell szállni a játékba"

„Nem elég a pálya széléről kommentálni, hogy mit csinálnak a játékosok, hanem be kell szállni a játékba” – fogalmazott Széll Lőrincz annak kapcsán, hogy miért vállalta a megmérettetést, rámutatva, hogy eddigi szakmai és közéleti tevékenysége vezette rá, hogy induljon a választáson. Szerinte Románia parlamentjének vissza kell nyernie a bizalmat, hogy ismét az ország legfontosabb demokratikus intézménye lehessen, ahol egyértelmű, funkcionális törvények születnek. „Hunyad megyei képviselőként a magyar közösség, de az egész megye lakóinak érdekeit kell képviselnem” – hangsúlyozta Széll Lőrincz.

Széll Lőrincz középiskolás korában kezdett a civil szférában tevékenykedni, a Lupényi Elméleti Líceum diáktanácsának alapító elnökeként. Elsősorban ifjúságpolitikával foglalkozott, egyetemistaként ifjúsági szervezetekben és az RMDSZ-en belül is, majd a megyei és országos közigazgatásban is ezen a területen dolgozott. 2010–2012 között államtitkár-helyettes volt, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöki tisztségét töltötte be. „Országos ügyekkel is foglalkozhattam államtitkár-helyettesként, sokszor vettem részt a kormány képviseletében az ifjúsággal kapcsolatos törvénytervezetek parlamenti vitáján” – nyilatkozta Széll Lőrincz.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?