Névkavarodás miatt zártak ki egy diáklányt a pótérettségiről

Nem a megfelelő vizsgaközpontba irányították, ezért nem tudott pótérettségizni egy diáklány Ploiești-en – tájékoztat a ProTv.

A kereskedelmi televízió beszámolója szerint a pótérettségiző Staicu Georgiana Iulia a vizsgaterem ajtajára kifüggesztett névsort olvasva hívta fel a szaknak megfelelő választott tantárgy írásbeli vizsgáját felügyelő titkár figyelmét arra, hogy a nevét elírták: Georgiana helyett Camelia szerepel. A titkár ellenőrizte a személyazonossági igazolványa számát, majd megnyugtatta, hogy tévedés történt, nyugodtan helyet foglalhat az egyik padban.

Váratlanul azonban félbeszakították a vizsga közepén, és felkérték, hagyja el a termet. Kiderült ugyanis, hogy létezik egy Staicu Georgiana Camelia nevű pótérettségiző, akinek helyén ül. Miután átadta a helyet, Staicu Georgiana Iuliát egy másik vizsgaközpontba küldték, hogy folytassa az írásbelit. A diáklány beszámolója szerint azonban hiába várta a másik központban órákon át a pontos útbaigazítást, nem történt semmi.

„Órákon át vártam, hogy aztán közöljék: nincs mit tenniük, jövőre újra kell próbálkoznom. Hatalmas igazságtalanságnak tartom, mert nem az én hibám, hogy rossz terembe ültettek le, és nem is közölték, hová kell mennem” - panaszolta Staicu Georgiana Iulia.

A ProTv szerint hiába kérte a pótérettségiző diáklány, hogy vizsgázhasson a másik központban, ezt nem hagyták jóvá, csalás gyanújára hivatkozva.

A diáklány állítása szerint a középiskolája rossz vizsgaközpontba küldte. Az iskola igazgatónője, Gabriela Mustață azonban nem ismerte el, hogy félretájékoztatták volna Staicu Georgiana Iuliát, a tévedésért a lányt okolják. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?