Megkezdődtek a Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben

A Partiumi Magyar Napok 15 éve című kiállítás megnyitójával indult péntek délután a jubileumi PMN. Estig a tárlatot jobbnál jobb programok és koncertek követtek.

Az érdeklődők a rendezvény különböző éveiből fennmaradt tárgyakból, pólókból, programfűzetekből és fényképekből láthattak egy összeállítást Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában, ahol a szervezők hivatalosan is megnyitották az idei Partiumi Magyar Napokat. A kiállításról, illetve a PMN 15 évéről egy kiadvány is megjelent, amely betekintést nyújt még a szervezést kulisszatitkaiba. Az ünnepélyes megnyitót a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és a Hajdú Táncegyüttes előadása követte.

A 15. Partiumi Magyar Napok első szabadtéri bulija a Szécsenyi utcai Diego színpadnál volt, ahol a szatmári The Elvis Band csapott a húrok közé, hozva a rock 'n' roll pezsgését és a „király” búgós sármát. A buli a magyarországi The Bit Beatles emlékzenekarral folytatódott, akik letisztult műsorral elevenítették meg a beat-korszak és a „gombafejek” legsikeresebb dalait. A róluk kialakult supergroup jelzőt a 15. Partiumi Magyar Napok első napján sem hazudtolták meg.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?