Együtt poénkodott Trump haján Orbán és az osztrák kancellár

Poénkodást kapott válaszul feltett kérdéseire Christian Kern osztrák kancellár és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatóján a Reuters tudósítója.

Az újságíró egyszerre tett fel kérdést az osztrák kancellárnak és Orbán Viktornak a keddi közös budapesti sajtótájékoztatón. Az osztrák kancellárnak ugyan migrációs tárgyú kérdést intézett, és Orbánnak tette fel a kérdést, hogy támogatja-e Donald Trumpot, az elsőként válaszoló Kern nem tudta megállni, hogy ne süssön el egy poént Trump kontójára: "egy dolgot biztosan tanulhatunk az amerikai politikustól: hogy az ember férfiként ne fesse a haját" – mondta Kern.

Orbán aztán rákontrázott, amikor a Trump-kérdésre válaszolt, a hajfestős megjegyzésre utalva azt mondta: "Vannak olyan felvetések osztrák részről, amelyet magaménak érzek" – mondta a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor Tusványoso jelentette ki, hogy bár nem Trump kampányembere, "sose gondoltam volna, hogy fölmerül majd a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára." Mostanáig egyetlen hivatalban lévő kormány- vagy államfő sem támogatta meg nyíltan Trumpot, Kim Dzsongunt leszámítva, aki azt nyilatkozta, Trump egy "bölcs választás" volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?