Rabszolgaként tartott fogva több tucat fiatalt egy argeși bűnszervezet

Rabszolgaként tartott fogva és dolgoztatott több mint negyven fiatalt – közöttük fogyatékkal élőket és kiskorúakat is – egy Argeș megyei bűnbanda, amelyre szerda hajnalban csapott le a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT).  FRISSÍTÉS: a rendőrség videofelvételt készített a fogva tartott fiatalokról. 

Rajtaütéskor a rendőrök is megdöbbentek: a helyszínen kiéheztetett, megalázott és rendszeresen megvert, láncon tartott fiatalokat találtak, akiknek „gazdáik” utasításait kellett teljesíteniük.

A bűnbanda székhelyére csábított fiataloknak – akik közül többet egyszerűen elraboltak az utcáról vagy lakhelyükről – mezőgazdasági vagy háztartásbeli munkát kellett végezniük, szekérrel küldték őket fát lopni, amelyet később más megyékben értékesítettek, ugyanakkor rendszeresen koldulni is vitték őket.

Fogvatartott áldozataikat rendszeresen megverték, napokon keresztül éheztették és láncon tartották őket. Megszökni sem tudtak, mert a gazdaságban és kolduláskor is folyamatosan megfigyelés alatt voltak. Aki szökni próbált, azt kegyetlenül megverték és megalázták – például meztelenül sétáltatták láncon az udvaron. A gyanú szerint volt olyan fogvatartott, akit rendszeresen megerőszakoltak.

A DIICOT azt állítja: a fogvatartott személyek többnyire olyanok voltak, akiket nem kerestek hozzátartozóik, többen közülük testi vagy szellemi fogyatékos.

A hatóságok több házkutatást is tartottak, 40 személy ellen indult büntetőjogi kivizsgálás. A felgöngyölített bűnszervezetek klánszerűen, családok köré tömörülve működtek – írja közleményében a szervezett bűnözés elleni ügyészség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?