Rabszolgasorban tartottak egy erdélyi magyar nőt Szicíliában

Kilenc éven keresztül gyakorlatilag rabszolgasorban tartott és többször megerőszakolt a munkaadója egy romániai nőt Olaszországban.

A 45 éves nő vélhetően erdélyi magyar, ugyanis az esetről beszámoló olasz lapok szerint S. Erikának hívják. A szicíliai Acate nevű településen, egy farmon töltötte el a borzalmakkal teli kilenc évet. Ez alatt az idő alatt négy abortusza is volt.

A nőnek Romániában hat gyermeke van, és 2006-ben érkezett Olaszországba, hogy otthon élő családját segítse a külföldön megkeresett pénzzel. A 67 éves Salvatore Nicosia farmjánál kapott munkát. A férfi éhbérért dolgoztatta, nem engedte ki a farmról, többször megerőszakolta és teherbe ejtette, annak ellenére, hogy maga is családos ember.

Az olasz sajtó beszámolóiból nem derül ki, hogy Romániában élő családjának miért nem jutott a tudomására a kilenc év alatt, hogy mi történik S. Erikával Sziciliában. Nem világos az sem, hogy végül tudott-e pénzt küldeni a hozzátartozóinak. 

A nő végül úgy szabadult ki, hogy megszólított a farm kerítésén keresztül egy arra járó rendőrt. Pénteken S. Erikát az olasz hatóságok kiszabadították, jelenleg orvosok felügyelete alatt van. Munkaadóját pedig előzetes letartóztatásba helyezték, erőszakos fogvatartásért és nemi erőszakért indul eljárás ellene.

Kimaradt?