Speciális körülmények között írásbelizik 8 érettségiző Hargita megyében

Az elmúlt évekhez képest idén több diák kérte, hogy speciális körülmények között írásbelizhessen az érettségin Hargita megyében - tájékoztat az Agerpres.

A Hargita megyei vizsgáztató bizottság alelnöke, Bartolf Hedwig elmondta, idén nyolc diák esetében kellett kérvényezniük a tanügyminisztériumnál a speciális feltételek jóváhagyását. Egy gyergyószentiklósi mozgáskorlátozott érettségiző például, aki otthon végezte az iskolát, otthonában vizsgázik, válaszait egy tanár írja rá a vizsgalapra.

Egy csíkszeredai és egy székelykeresztúri hallássérült tanuló beviheti ellenőrzött hallókészülékét a vizsgaterembe, három csíkszeredai, illetve székelyudvarhelyi diszlexiás és diszgráfiás diák pedig külön vizsgateremben diktálhatja be a megoldásokat.

Egy térdműtéten étesett tanuló szintén más teremben vizsgázhat, egy másik, szintén térműtétből gyógyuló diák pedig kiegyenesített helyzetben tarthatja a lábát.

A megyében megközelítőleg 2 500 diák iratkozott fel az érettségi nyári szessziójára. Nyolc vizsgaközpontot alakítottak ki a megyében, a javításokat egy központban végzik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?