Egy miniszter is részt vett a Másság menetén Bukarestben

Mintegy 2500-an vettek részt szombat délután Bukarestben az LMBT-közösségek által tizenkettedszer megtartott Másság menetén. Délelőtt az Új Jobboldal Párt Normalitás menete néven tartott felvonulást.

Az LMBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek) közösségek a jogegyenlőségért, illetve a hátrányos megkülönböztetés és az intolerancia ellen meneteltek. A demonstráció része volt a június 20-25. között zajló Bucharest Pride 2016 fesztiválnak.

A menetelők között volt több magas rangú külföldi diplomata (többek között a bukaresti brit nagykövet) és a társadalmi párbeszédért felelő tárca nélküli miniszter, Violeta Alexandru is. „A szerelem legyőzi a dogmákat”, „Heteró, de nem korlátolt”, „Nem a gyűlöletre”, „Elsősorban ember vagyok” – volt olvasható a molinóikon. A demonstráció incidensek nélkül ért véget.

Délelőtt a szélsőséges Új Jobboldal Párt (PND) szervezett felvonulást Bukarestben a Normalitás menete néven. A párt elnöke, Tudor Ionescu a Mediafaxnak elmondta, azért szervezték a demonstrációt, mert szerintük a melegjogok elismerésével a hagyományos családi és keresztény értékek kerülnek veszélybe. „Nem lenne szabad teret engedni a homoszexuális propagandának” – jelentette ki a hírügynökségnek a menet egyik résztvevője. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?