Két liberális alpolgármestere van Nagyváradnak

Szerdán megtartotta alakuló ülését a nagyváradi helyi tanács, és megválasztották az alpolgármestereket is. Florin Birta és Dacian Palladi egyaránt a kétharmados többséggel rendelkező liberálisok tanácsosa.

A helyi tanácsban a 18 tagú PNL-frakciót Daniel Negrean, az öttagú PSD-frakciót Liviu Sabău-Popa, a négytagú RMDSZ-frakciót Huszár István vezeti. Az alpolgármester-választás során Florint Birta 17, Dacian Palladi 16 szavazatot kapott, a PSD és az RDMSZ nem is nevesített jelölteket.

Mircea Mălan, aki a PNL megyei és városi listáján egyaránt mandátumot nyert, a szerda délelőtt a megyei tanács kudarcba fulladó alakuló ülése után nem jelent meg a városi tanács alakuló ülésén (a másik hiányzó a párttársa, Corina Fonoage volt). Mălan hiányzása arra enged következtetni, hogy a PNL nem mondott le a megyei tanácsi többség megszerzéséről és az RMDSZ–PSD–ALDE koalíció felbontásáról.

Az ülés elején volt némi zavar, miután a PNL-s Florin Marinău keveredett vitába Claudiu Pop prefektussal, aki a hatékonyság érdekében kérte, hogy a korelnök helyett maga vezesse az ülést. A PNL-s tanácsok az ülés egyik szünetében (a sok közül) egyébként a fotósokra s rászólt, hogy őt ne fényképezzék, bár ügyvédként tisztában kellene lennie azzal, hogy ehhez a sajtósoknak joguk van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?