Szerdától fizetős a marosvásárhelyi Víkend-telep

Marosvásárhely legnépszerűbb szabadidőközpontja, a Víkend-telepként ismert strand- és sportkomplexum május 1-én nyitotta meg kapuit, de csak június 22-től kell belépődíjat fizetni.

Fizetnie kell annak, aki a marosvásárhelyi Víkend-telepen szeretne pihenni, úszni, napozni, vagy akár csak egy sört elfogyasztani. A rossz időjárásra való tekintettel a május 1. óta nyitvatartó szabadidőközpontba eddig ingyenes volt a belépés, a szabadtéri medencéket is ingyen használhatták azok, akiknek a hideg idő ellenére is kedvük támadt megmártózni.

Szerdától azonban fizetni kell. Felnőtteknek 6 lej a belépő, míg a 3 és 14 év közötti gyerekeknek 3 lej, ahogyan a diákoknak és a nyugdíjasoknak is csak 3 lej. A három évnél kisebb gyerekek ingyen léphetnek be a strand területére. Este 7 óra után sem kell fizetni, bár az elmúlt években próbálkoztak az esti belépőjegy bevezetésével, de nem járt sikerrel, ugyanis a látogatók és a vendéglátósok is tiltakoztak ellene; úgy vélték, nem méltányos a vendéglőbe, sörözőbe tartó kliensekkel még belépőt is fizettetni.

A fedett úszómedencéért külön díjat kell fizetni, ahogyan az óriáscsúszdát is fizetség ellenében lehet használni. A heti nyitvatartás a már évtizedek óta bevált gyakorlat szerinti: hétfő kivételével minden nap látogatható a Víkend. Hétfőn is be lehet menni, de nem lehet fürödni, ugyanis ezen a napon tisztítják a medencéket, nyírják és locsolják a füvet, karbantartási munkálatokat végeznek.

Marosvásárhelyen csak a Víkend-telepen lehet strandolni, a másik két strand, a Május 1., illetve az egykori „Voința” évtizedek óta nem működik, mindkettő felszámolás alatt van. Ezért a Víkend nagy látogatottságnak örvend, főleg hétvégenként többezren fordulnak meg ott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?