Este is kell belépőt fizetni a marosvásárhelyi Víkend-telepre

Az önkormányzat megsemmisítette az este hét és tíz óra közötti belépőre vonatkozó korábbi határozatot, ennek ellenére az csak 2015. január 1-től lép érvénybe. A Víkendtelepre járók többségét, ahogy a vendéglátósokat is, felháborítja ez az intézkedés.

Azokat a személyeket akarták kiszűrni a Víkendtelepről, akik este hét, a pénztár zárása után mentek volna fürödni. Nem úszni használták a medencéket, hanem tisztálkodni. Ezért az önkormányzat úgy döntött, 2 lejes belépőt fizettet mindenkivel, aki este akar a Víkendre menni.

Az idei nyár némi drágulást is hozott a vásárhelyieknek, a korábbi 5 lejes felnőtt belépő május 1-től 6 lejre drágult, gyerekeknek, nyugdíjasoknak, diákoknak 3 lej. Sokan azonban este már nem fürödni, hanem sétálni, friss levegőt szívni, vagy sörözni, vacsorázni mennének a kedvenc helyükre, de úgy vélik, a személyenkénti 2 lejes belépő megemeli a kiadásokat. „Meggondolkodtató, hogy akkor most jöjjünk-e ki este a Víkendtelepre, vagy inkább válasszuk a Maros partját. Kettőnknek 4 lej csak azért, hogy egy órát sétáljunk” – magyarázta érdeklődésünkre egy férfi. Sok szülő is inkább az esti órákat választotta a víkendtelepi kikapcsolódásra, amikor már nincs meleg és tömeg, a gyerekek pedig nyugodtan hintázhatnak, játszhatnak a homokozóban. Ez az intézkedés őket is megterheli.

Az esti belépővel azok a vállalkozók sem értenek egyet, akik vendéglőt, sörkertet, teraszt, fagyizót működtetnek, ugyanis érezhetően csökkent a bevételük azóta, amióta ezt az intézkedést a polgármesteri hivatal bevezette.

A polgármesteri hivatal kimutatása szerint júniusban kilenc nap alatt 9278 lej bevétel származott az esti belépőkből, júliusban pedig tizenkét nap alatt 7918 lej.

Kimaradt?