Melegünk lesz ezen a héten az előrejelzések szerint

Harminc fokos hőmérsékleti értékekkel kezdődik, majd kánikulával folytatódik a hét az egész országban a meteorológusok előrejelzései szerint.

Hétfőn a legtöbb régióban meleg időre számíthatunk, Munténiában, Erdélyben és Moldovában helyenként akár a 30 fokot is meghaladhatja a maximális hőmérséklet. Az égbolt változékony lesz, felhősödésre nyugaton és északon kell számítani, ahol záporok is kialakulhatnak. Az esti órákban Bánátban és a Kőrösök vidékén erős széllökésekkel és villámlásokkal kísért zivatar is előfordulhat.

Kedden folytatódik a meleg idő, az ország déli, keleti és középső területein élőknél a hőérzet hangsúlyosabb lehet. Munténia déli részén akár 36 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Az égbolt hétfőhöz hasonlóan változékony lesz, erősebb felhősödés az ország nyugati, északnyugati régiójában alakulhat ki, ahol főleg éjszaka villámlással és széllel kísért záporokra is számítani kell.

Szerdán is meleg idő lesz, a Kárpárokon kívüli régiókban élők kánikulára készülhetnek. A maximális hőmérsékleti értékek 27-36 fok között alakulnak. Az égbolt továbbra is változó lesz, nappal felhősödésre és rövid záporokra kell számítani, főleg az ország nyugati, középső és északi területein.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?