Akár 38 fok is lehet a héten a meteorológusok szerint

Az egész országban folytatódik a felmelegedés, a hét végére a hőmérők a déli régiókban 38 fokot is mutathatnak – jósolják a meteorológusok.

A három napja tartó záporok után csütörtökön már csak elszórtan lehet esőre számítani, főként északnyugaton és hegyvidéken. A felmelegedés folytatódik, elsősorban a déli megyékben lesz meleg. A nap közbeni maximális hőmérséklet 24 és 32 fok között váltakozik majd.

Pénteken alig lesz már felhő az égen, és kánikula várható az ország nagy részében. Az erdélyi megyék többségében is bőven 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a növekvő páratartalom miatt pedig növekedik a hőérzet. A levegő helyenként 37 fokra is felmelegedhet. A tengerparton 26-28 fok várható. Az esti órákban az északnyugati megyékben felhősödésre, futó záporokra lehet számítani.

Szombaton főként Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Moldova déli megyéiben várható kánikula, más régiókban péntekhez képest hűvösebb lesz. A Duna árterületén 38 fokot is mutathatnak a hőmérők. Az erdélyi megyékben a délutáni órákban felhősödés várható, estére pedig villámlásoktól és viharos erejű széllökésektől kísért zivatarokra lehet számítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?