A hét második felében tér vissza az igazi nyár

Kedden még marad a csapadékos, helyenként viharos időjárás, ám a hét második felében már verőfényre és kánikulára számíthatunk – jósolják a meteorológusok.

Kedden még viharriadó lesz érvényben az ország egész területén, így villámlásoktól és erős széllökésektől kísért zivatarok várhatók. A lehulló csapadék mennyisége a 20-25 litert is elérheti négyzetméterenként, jégeső is lehetséges. Estére az esőzések elcsitulnak, csak az ország észak-keleti részében marad csapadékos az idő. A nap folyamán a maximális hőmérséklet 18 és 26 fok között váltakozik.

Szerdán erőteljes felmelegedés kezdődik az egész országban, helyi heves záporok azonban még lehetségesek, különösen a délutáni, esti órákban az északnyugati, központi és délkeleti megyékben. A maximális hőmérséklet 21 fok (Székelyföldön) és 30 fok (a Duna mentén) között ingadozik.

Csütörtökön folytatódik a felmelegedés, a nyugati és a déli régiókban kánikula várható. A hőmérő Bánság és Olténia déli részén nap közben 33 fokot is mutathat. Az északi megyékben villámlásoktól kísért futó záporok még elképzelhetők.

Kapcsolódók

Kimaradt?