A következő két hétben sem szabadulunk az esőtől

Továbbra is esős napoknak nézünk elébe a következő két hétben - az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétette a június 6. és 19. közötti időszakra vonatkozó előrejelzését.

Bánságban az első héten a maximális átlaghőmérséklet alatta lesz az időszaknak megfelelő értékeknek, ami azt jelenti, hogy a hőmérő higanyszála nem kúszik 23-25 Celsius foknál magasabbra. Június 12-19. között felmelegedés várható, ekkor már 28 fok is lehet napközben, éjszaka pedig 13-16 fokot jósolnak.

Kiadós eső hétfőn és kedden, illetve pénteken és szombaton lesz, a következő héten pedig minden nap csapadékra figyelmeztetnek.

Körösvidéken ezen a héten szintén alacsonyabb lesz az átlaghőmérséklet az évszakhoz képest, a következő héten pedig enyhe felmelegedés várható 27 fokos maximális átlaghőmérséklettel. Éjszaka ugyanolyan fokokat jósolnak, mint Bánságban.

Kiadós esőre szintén hétfőn és kedden, illetve csütörtökön, pénteken és szombaton számíthatunk ebben a térségben, jövő héten pedig naponta jósolnak csapadékot.

Erdélyben ezen a héten mindössze maximum 24 Celsius fokra emelkedik a hőmérő higanyszála, a jövő heti felmelegedéssel 25-27 fokos maximális átlaghőmérséklettel számolhatunk. Éjszaka akár hat fokra is lehűlhet az idő.

Jelentős esőt hétfőn és kedden, illetve pénteken és szombaton jósolnak, jövő héten pedig naponta figyelmeztetnek csapadékra.

Máramarosban hasonló hőmérsékleti értékekkel számolhatunk a következő két hétben, mint Erdélyben, esőt csütörtökön, pénteken és szombaton jósolnak, jövő héten pedig minden nap vigyünk magunkkal esernyőt, ha nem szeretnénk megázni az utcán.

Kapcsolódók

Kimaradt?