Ezt írta SMS-ben a feleségének a Hexi Pharma vezére néhány perccel a halála előtt

„Ne tégy valami butaságot” – ezt írta a felesége SMS-ben Dan Codrea üzletembernek néhány perccel a fertőtlenítőszer-botrány középpontjában álló Hexi Pharma tulajdonosának halálos autóbalesete előtt.

Az információt a Mediafax tudta meg ügyészségi forrásokból. A hírügynökség értesülései szerint halála előtt Dan Codrea több üzenetet is váltott telefonján a feleségével, Uliana Ochinciuckal. A nőnek arra az SMS-ére, hogy hol van, mit csinál, a férfi azt válaszolta: „Meditálok”. Felesége utána egy üzenetben arra kérte, hogy „ne tegyen semmilyen butaságot”.

Az ügyben az is különös, hogy az ügyészség hivatalos közleménye szerint Dan Condrea a baleset előtti egy órában, 17.31 és 18.38 között összesen tizenháromszor tette meg autójával a Corbeanca és Buftea közötti távot. Ezt egy bufteai térfigyelő kamera felvételei tanúsítják. A sajtó szerint mai napig nem világos, hogy az üzletember miért „ingázott” halála előtt a két Bukaresthez közeli település között.

Mint ismert, az ügyben nyomozó legfőbb ügyészség nem zárja ki az öngyilkosság lehetőségét. Dan Condrea hatalmas sebességgel lesodródótt az útról az autójával, és egy fának ütközött, így vesztette életét. Az úton nem voltak féknyomok. Ugyanakkor kiderült az is, hogy az üzletember vezetés közben sokat beszélt kihangosító nélkül a telefonján, tehát akár figyelmetlenség is okozhatta a balesetet.

Kapcsolódók

Kimaradt?