Portik Vilmos teljes mellszélességgel támogatja Soós Zoltán kampányát

Aktívan bekapcsolódik Soós Zoltán független polgármesterjelölt kampányába Portik Vilmos. Ezt az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezetének volt vezetője péntek este jelentette be Facebook-oldalán.

Portik Vilmos az EMNP jelöltje volt marosvásárhelyi magyarság közös polgármesterjelöltjét kijelölő tavaly októberi előválasztáson, amelyen a szavazatok 28,9 százalékát szerezte meg. A politikus időközben lemondott a pártban betöltött tisztségeiről.

Portik Facebook-bejegyzésében kifejti: elege van abból, hogy „jót, szépet, hasznosat megvalósítani” Marosvásárhelyen ma már csak Dorin Florea jelenlegi polgármester engedélyével lehet. „Sokan akkor maradnak csendben, amikor fontos volna megszólalni, és akkor szólalnak meg, amikor a hallgatásnak van az ideje. Úgy gondolom, hogy napról napra fontosabbá válik, hogy megszólaljunk. Ezért is csatlakoztam Soós Zoltán gyarapodó csapatához” – írja.

Közlése szerint el fogja kísérni a kampány során a független jelöltet oda, ahol szükség lehet rá, és segíteni fog neki abban, amiben képességei szerint segítségére lehet. Megfogalmazása szerint ezt azért teszi, mert tavaly tavasszal arra ráztak kezet, hogy aki megnyeri az előválasztásokat, azt mindannyian elfogadják és támogatják.

„Van, aki a támogatás alatt azt érti, hogy nem szól ellene, van, aki azt, hogy elmondja egyszer-kétszer, hogy támogatja Zoltánt. Ezt nevezik „politikai támogatásnak”. Én úgy gondolom, hogy az előválasztásokon résztvevő csaknem 5000 ember arra adott megbízatást, hogy másnaptól közös csapatot formálva készüljünk az idei választásokra. Ez ugyanis nem csak az ő egyéni harca. Ez teljes közösségünk próbatétele” – fogalmaz Portik.

Szavai szerint az EMNP volt Maros megyei vezetője azért is segíteni akar Soós Zoltánnak, mert tudja, hogy csak neki van esélye leváltani Floreát. „Ezt mutatják a felmérések, ezt mondják az elemzők, de tudom, hogy hozzám hasonlóan, legbelül minden marosvásárhelyi ugyanígy érzi és tudja ezt” – írja Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?