Kizártak a versenyből egy sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltet

Kiesett a sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztségért folyó versenyből a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) jelöltje. A Sepsiszentgyörgyi Választási Iroda érvénytelenítette Cătălin Lazăr jelöltségét, mivel kiderült, hogy az általa leadott 574 támogató aláírás egy része olyan személyektől származott, akik nem a város lakói.

Mint ismert, idén a jelölteknek össze kellett gyűjteniük a településük választókorú lakói legalább 1 százalékának támogató aláírását, ami Sepsiszentgyörgy esetében 544 aláírást jelent. A harmadik mandátumáért induló Antal Árpád RMDSZ-es polgármester rekordszámú, több mint 10 000 aláírást gyűjtött össze, azaz minden ötödik sepsiszentgyörgyi polgár aláírta a jelöltségét támogató íveket.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) jelöltjének kizárását követően Sepsiszentgyörgyön öt polgármester jelölt maradt versenyben. Az RMDSZ Antal Árpád jelenlegi polgármestert indítja újabb mandátumért, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) színeiben Bálint József méretkezik meg. Az MPP nem indít saját jelöltet, az alakulat Antal Árpádot támogatja.

A román pártok önálló jelölttel indulnak, így a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről Rodica Pârvan nyugalmazott tanár, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) részéről Mădălin Guruianu helyi tanácsos, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) részéről pedig Victor Raica nyugdíjas rendőr indul a választásokon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?