Hat polgármesterjelölt indul a választásokon Sepsiszentgyörgyön

Hat jelölt méretkezik meg az idei helyhatósági választásokon Sepsiszentgyörgy polgármesteri tisztségéért. A kedd esti határidőig hat jelölt nyújtotta be a támogatási aláírásokat a municípiumi választási irodához, köztük Antal Árpád, a város jelenlegi polgármestere is, aki a harmadik mandátumot pályázza meg Sepsiszentgyörgy élén.

A román pártok önálló jelölttel indulnak, kedd délutánig a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről Rodica Pârvan nyugalmazott tanár, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) részéről Mădălin Guruianu helyi tanácsos, Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben Cătălin Lazăr, a sportigazgatóság munkatársa, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) részéről pedig Victor Raica nyugdíjas rendőr indul.

Az RMDSZ Antal Árpád jelenlegi polgármestert indítja újabb, harmadik mandátumért, az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben pedig Bálint József, az MPP egykori sepsiszentgyörgyi elnöke méretkezik meg. Az MPP nem indít saját jelöltet, az alakulat Antal Árpádot támogatja.

Az új választási törvény ütemterve szerint április 26-ig lehet iktatni a választási listákat, május 6. a kampány kezdete, június 5. a választás napja.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?