Ismét Monica Ghiurchót javasolják a TVR elnök-vezérigazgatói tisztségébe

Ismét Monica Ghiurcho újságírót javasolta a közszolgálati televízió (TVR) vezetőtanácsa az intézmény elnök-vezérigazgatói tisztségébe. A testület csütörtökön szavazott a jelöltről – írja a HotNews.

Monica Ghiurco a TVR alkalmazottait képviseli a vezetőtanácsban, és három hete már javasolták elnök-vezérigazgatónak, ám a parlament a kinevezését – minősített többség hiányára hivatkozva – elutasította. Előtte a törvényhozók a kormány delegáltjának, George Orbeannak a kinevezését utasították el.

Azt nem tudni, hogy Monica Ghiurcóról mikor szavaz ismét a parlament, de a TVR-nek most már ideiglenes vezetője sincs. A feladatot ellátó Irina Radu ugyanis a paginademedia.ro szerint már lemondott arról a felhatalmazásról, amely őt az intézmény folyó ügyeinek intézésre jogosította fel.

Mint ismert, a közszolgálati televízió súlyos anyagi válsággal küszködik, amin nem segít az, hogy hónapok óta nincs kinevezett elnök-vezérigazgatója. A TVR-t az adósságai már az idei Eurovíziós Fesztiválról is kizárták, és veszélybe került a riói olimpia közvetítése is.

Kapcsolódók

Kimaradt?