Olcsón megúszták a rendőrségi lövöldözésbe keveredett háromszéki tolvajok

Ötezer lejt loptak el, de  ötszáz lejes büntetéssel megúszták a háromszéki rendőrség elől elmenekülő, és fegyverhasználat segítségével megállított tolvajbanda tagjai.

A Kovászna megyei rendőrség szerdai közleménye szerint a kedden filmekbe illő autós üldözés és lövöldözés során elfogott tolvajbanda tagjai ellen nem indítanak bűnvádi eljárást, mivel megtalálták náluk a kézdioroszfalvi személytől ellopott 5000 lejt. A pénzt visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának, a sértett pedig nem tett panaszt ellenük.

Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a felek kibékültek, ezért az ügyész vádemelés nélkól lezárta az esetet. Mindössze a négy tolvajt szállító autó sofőrjét bírságolták meg 500 lejre, és felfüggesztették a gépjárművezető jogosítványát, mivel nem állt meg a rendőrség jelzésére.

Mint arról beszámoltunk, a háromszéki rendőröknek kedden autós üldözés és lövöldözés révén sikerült megállítaniuk a tolvajokból álló bűnbandát. A négy Prahova megyei tolvaj bekérezkedett egy kézdioroszfalvi személy otthonába, elterelték a házigazda figyelmét, és elloptak tőle 5000 lejt, majd egy bolgár rendszámú autóval távoztak.

Az áldozat riasztotta a rendőröket, akik Sepsiszentgyörgyön azonosították az autót, de a sofőr rátaposott a gázpedálra, és továbbhajtott. Ekkor a rendőrök is autóba ültek, és üldözni kezdték a Brassó megye irányába menekülő tolvajokat. Végül Brassó megyében, Farkasvágó területén sikerült megállítaniuk a bűnbandát, miután figyelmeztető lövéseket adtak a levegőbe, majd a menekülők autójának kerekébe is lőttek.

A rendőrség két férfit és egy nőt vett őrizetbe, egy másik nő elszaladt. Később sikerült azonosítani, de az áldozat hivatalos feljelentésének hiányában ellene sem emeltek vádat.

Kapcsolódók

Kimaradt?