17 lövéssel sem tudtak megállítani egy drogos kiskorú sofőrt Bukarestben

17 pisztolylövéssel sem tudtak megállítani egy 16 éves kiskorú sofőrt Bukarest utcáin, aki elütött autójával egy rendőrt - tájékoztat a HotNews a news.ro-ra hivatkozva.

Az incidens pénteken hajnalban történt. A közlekedésrendészet néhány rendőre a Moșilor úton felügyelt, amikor hajnali egy óra körül megpróbált megállítani egy spanyol rendszámtáblájú BMW-t. Amikor a rendőrség bekapcsolta a rendőrautón a jelzést, a BMW sofőrje ahelyett, hogy lehúzott volna az útról, elhajtott. A rendőrségi hajsza több utcán át tartott, a vonatállomás környékén a sorompó állította meg a menekülő sofőrt.

Ekkor két rendőr kiszállt a rendőrautóból és elkezdte megközelíteni a BMW-t. Az autó sofőrje viszont váratlanul megfordította gépkocsiját, és beletaposott a gázba. A kihalt környéket látva az egyik közlekedésbiztonsági elővette fegyverét, és négy lövést leadott a levegőbe. A BMW vezetője erre ismét gázt adott, és még nagyobb sebességgel rohant a rendőrautó fele. A következő 13 lövést a száguldó autó irányába adták le.

A BMW-t a 17 pisztolylövés sem állította meg. Sőt váratlanul elgázolta az egyik rendőrt, akinek a bal lába eltörött. Közben az erősítés is megérkezett, és ismét elkezdődött az autós üldözés. Végül sikerült körbevenni a BMW-t, és megállásra kényszeríteni. Az azonosításnál kiderült, a sofőr 16 éves, aki az Ilfov megyei Afumați településen élő édesapjától lopta le az autót. A kiskorú alkohol és drog befolyása alatt követte el tettét: két sört és egy füves cigit fogyasztott. 26 éves testvére ellen több rendbeli lopásért indult eljárás.

A 16 éves kiskorú ellen eljárás indult.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?