Ennél bunkóbb sofőrt ritkán látni a romániai utakon

Autós üldözéses filmekbe illő jelenet zajlott le a napokban Bukarest északi bejáratánál. Egy Touareg szó szerint lelökte az útról az előtte haladó Dacia Logant. A jelenetről fedélzeti kamerával készített felvétel felkerült a romániai közúti balesetekre szakosodott videómegosztóra, a trafictube.ro-ra.

A filmecskéből kiderül, hogy Touareg sofőrjének húzása tragédiával is végződhetett volna, ha az utóbbi jármű a DN1-es jelzésű utat átszelő vasúti híd pillérének csapódik. Emellett akár az a járókelő is meghalhatott volna, aki azokban a percekben a Logan kisodródásának helyszínétől egy-két méterre tartózkodott.

Az nem világos, hogy a Toureg vezetőjének mi volt a szándéka ezzel a manőverrel, elképzelhető, hogy csak ijesztgetni akarta a Logan utasait. Tény, hogy a rendőrség előállította, és közúti veszélyeztetésért megbüntette – írja több román lap.

FRISSÍTÉS: Az evz.ro portál kiderítette, hogy a Touareg sofőrje a romániai légiforgalom-irányító szolgálat, a ROMATSA alkalmazottja. A nevét is közölték, de a férfit nem tudták elérni, hogy megmagyarázza tettének indítékait.

Kimaradt?