Rendőrök üldözték a 200 km/órával száguldozó James Rodríguezt

Balhéval kezdődött az esztendő a Real Madrid labdarúgócsapatánál. A gárda kolumbiai sztárját, James Rodríguezt ugyanis gyorshajtáson érték.

A támadó 200 kilométer/órás tempóval hajtott az M40-es autópályán, ahol 120 km/óra volt a megengedett maximális sebesség. Ráadásul egy civil rendőrautó szirénázva a klasszis után eredt, aki azonban többszöri felszólításra sem volt hajlandó megállni méregdrága Audi R8-as sportkocsijával.

Az autós üldözés a klub edzőközpontjának bejáratánál ért véget. A biztonsági őrök Rodríguezt beengedték a főkapunál, a rendőröket viszont feltartóztatták, amíg megtudták tőlük, hogy mit akarnak. A közjáték után természetesen bejutottak, s igazoltatták a gyorshajtót, aki megmosolyogtató indokokat hozott fel a védelmére. „Túl hangosan szólt a zene az autómban, ezért nem hallottam semmit” – magya­rázkodott James Rodríguez, miért nem állt meg a szirénázó kocsi figyelmeztetésére, később azonban más, még ennél is döbbenetesebb alibit hozott fel a mentségére. „Azt hittem, el akarnak rabolni! A szülőhazámban, Kolumbiában sajnos gyakran előfordul, hogy az emberrablók rendőröknek álcázzák magukat” - magyarázta James.

Persze ezzel nem úszta meg, s ennyivel nem ért véget a törté­net. Az egyik legnépszerűbb spanyol sportnapilap, az AS információi szerint ugyanis a futballista jogosítványát már be is vonták. Sőt emellett komoly pénzbüntetésre is számíthat.

Nem ő az egyetlen Real-focista, aki hasonló ügybe keveredett, korábban Karim Benzema is így járt. A francia csatár tavaly 216 kilométer/órával száguldott,s ezért nyolc hónapra vették el a járművezetői engedélyét.

Kapcsolódók

Kimaradt?