Véglegesítette polgármesterjelöltjeinek listáját a háromszéki RMDSZ

Véglegesült a háromszéki RMDSZ polgármesterjelöltjeinek listája. A névsort a szervezet elnöke, Tamás Sándor ismertette hétfői sajtótájékoztatóján. A teljes lista itt tanulmányozható.

Volt, ahol a helyi választmány, volt, ahol falugyűlés vagy állóurnás előválasztás döntött a jelpöltekről. Tamás Sándor tájékoztatása szerint Kovászna megye 45 közigazgatási egységéből 40-ben indítanak saját jelöltet vagy helyi összefogások révén támogatják más magyar pártok jelöltjét, hogy megszerezzék a polgármesteri tisztséget.

Tamás Sándor elmondta, 36 Kovászna megyei településen RMDSZ-es polgármester jelölt indul. További 3 településen – Gelencén, Málnáson és Zabolán - az MPP polgármester jelöltjét támogatják, de az RMDSZ adja majd az alpolgármestert, és a tanácsosjelöltek a szövetség listáján indulnak. Háromszék egyik településén – Vargyason - a függetlenként induló, jelenleg EMNP-s alpolgármestert támogatják, és a tanácsosjelöltek az RMDSZ listáján indulnak.

Az RMDSZ háromszéki elnöke elmondta, hogy Nagyborosnyón vasárnap állóurnás előválasztást tartottak, ugyanis a településen négyen jelentkeztek a polgármesteri tisztségre, köztük a jelenlegi EMNP-s színekben megválasztott Szőcs Levente polgármester. Mind a négy jelölt vállalta, hogy elfogadják az előválasztás eredményét, és felsorakoznak a nyertes mögé.

Tamás beszámolója szerint Nagyborosnyón nagy volt a mozgósítás, több mint 1200-an vettek részt a vasárnapi előválasztáson, amelynek eredményeként a voksok 30 százalékával, 350 szavazattal Kanyó Antalt indítják az önkormányzati választáson. Az RMDSZ-elnök megjegyezte, hogy mind a négy jelölt pozitív kampányt folytatott, nem mocskolták egymást az előválasztási kampányban.

A megyei jelöltek névsorát a héten véglegesítik

Tamás Sándor a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy újabb megyeitanács-elnöki mandátumra jelölteti magát, leadta dossziéját az RMDSZ háromszéki szervezetéhez. A szövetség Kovászna megyei küldöttgyűlése a következő napokban dönt a megyei tanácsos jelöltek listájáról és dönt a megyei tanácselnökjelölt személyéről.

A politikus ugyanakkor leszögezte: igazságosabbnak tartotta azt, ahogyan korább a szavazópolgárok választották a megyeitanács-elnököket, nem tartja jó megoldásnak, hogy százezer személy helyett 30 fős önkormányzati testület dönt a megyei tanácselnök személyéről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?