Teljes körű magyar összefogás Zabolán: felszámolta magát az EMNP községi szervezete

Véglegesítette az RMDSZ zabolai szervezete a magyar összefogás tanácsosi listáját, amellyel nekivág a közelgő önkormányzati választásoknak. A korábbi RMDSZ-MPP együttműködés, amely értelmében mindkét alakulat polgármester-jelöltként Fejér Levente jelenlegi MPP-s alpolgármestert támogatja, az EMNP-vel bővült – számolt be kedden az RMDSZ hírlevele.

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta: Zabolán a teljes körű magyar összefogást szorgalmazták, erről n több hónapja tárgyaltak községi szinten. „Meggyőződésem, hogy egy ilyen etnikailag, földrajzilag bonyolult, de ugyanakkor magyar történelmi vonatkozásába kiemelten fontos községben a józan észnek kell döntenie. Úgy alakítottuk ki az RMDSZ tanácsosi listáját, hogy azon minden párt, így az RMDSZ, az MPP és az EMNP képviselője rajta legyen, mindannyian Fejér Levente MPP-s polgármester-jelöltet támogatják. Ezt a típusú összefogást több községben kivitelezzük” – fejtette ki a politikus.

Szígyártó Nimród, az EMNP önkormányzati képviselője elmondta, a zabolaiak a saját bőrükön tapasztalták az elmúlt időszakban, hogy hova vezet a széthúzás, a pártoskodás. „Az EMNP községi szervezete és annak minden tagja tettlegesen is a magyar összefogást támogatja. Döntésünkről értesítettük az EMNP megyei és országos képviselőit is. Meggyőződésem, hogy ez a helyes út, mert a zabolai emberek összefogást és nem széthúzást akarnak” – mondta a tanácsos.

Az RMDSZ zabolai tanácsosi listáján az RMDSZ és az MPP képviselői mellett helyet kaptak Szígyártó Nimród, Papp János és Sebestyén Levente jelenlegi EMNP-s tanácsosok, valamint Mátyás Szabolcs, az Erdélyi Magyar Néppárt korábbi orbaiszéki elnöke.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?