Március végéig titokban tartja jelöltjei nevét a háromszéki EMNP

Háromszék hat településén szeretne polgármesteri tisztséget szerezni az EMNP, ugyanakkor növelni szeretnék a települések tanácsaiban a képviselőik számát, fogalmazta meg a választási célkitűzéseiket Balázs Attila.

A Néppárt háromszéki szervezetének elnöke pénteki, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón leszögezte: kizárt, hogy bárhol is együttműködjenek az RMDSZ-szel. Hozzátette: március végéig nevesítik jelölteiket, addig titokban tartják őket, hogy megvédjék a támadásaitól. „Tudjuk, hogy nehéz választási kampány lesz, sok mindent fognak ránk mosni, de az EMNP azért alakult, hogy biztosítsa az embereknek a választás lehetőségét”, mondta Balázs Attila.

Az Erdélyi Magyar Néppárt háromszéki elnöke reagált arra a nyilatkozatra, miszerint a Néppárt három helyen – Málnáson, Gelencén és Zabolán – összefog az RMDSZ-szel. „Ki kell jelentem egyértelműen, hogy Tamás Sanyi hazudik”, nyilatkozta Balázs Attila, aki szerint Málnáson saját jelöltlistát állítanak és Málnási Lászlót indítják polgármesterjelöltnek. Hozzátette: Gelencén az EMNP-nek nem volt saját szervezete, de most lesz, míg a zabolai helyzetről kifejtette: azok mentek el akiket megvettek vagy megzsaroltak, a többiek maradnak a Néppártban.

Az EMNP jövő héten jelenti be, hogy ki lesz a kézdivásárhelyi polgármester jelöltje. Három potenciális jelöltjük van: Balázs Attila, a párt háromszéki elnöke, Johann Taierling helyi néppárti tanácsos és Illyés Botond kézdiszéki elnök. Egy felmérést rendeltek, és ez alapján azt a személyt indítják, aki hármuk közül ki a legnépszerűbb.

Balázs Attila háromszéki pártelnök szerint Sepsiszentgyörgyön érvényesnek tartják az MPP-vel megkötött szerződést, de ha ez elbukik és nem lesz együttműködés a két párt között, akkor önállóan teljes jelöltlistával és polgármester jelölttel indulnak. Sepsiszentgyörgyön három lehetséges polgármester jelölt közül kell válasszanak és két hét múlva nevesítik jelöltjeiket.

Bács Benke László, maksai EMNP-s polgármester bejelentette, hogy bepereli Tamás Sándort, az RMDSZ háromszéki elnökét, mert a maksai falugyűlésen azt nyilatkozta, és a sajtóban megjelent, hogy „az eddigi arrogancia helyett emberiességre van szükség, az elherdált vagyon maradékát meg kell menteni, majd gyarapítani, a pancserséget a gazdaszellemmel kell helyettesíteni”. Bács Benke László rossz néven vette a pancser minősítést, és rágalmazás miatt indítana pert az RMDSZ politikus ellen. A maksai polgármester rámutatott, hogy a települést 22 évig vezette az RMDSZ és ezidő alatt két projekt indult: egyrészt Maksán megépült a szennyvízcsatorna rendszer, de nincs ivóvíz hálózat, így használhatatlan, míg Sepsibesenyőn előleget fizettek az ivóvíz rendszer építésére, a munkálat máig nincs befejezve, mert a cég távozott ezért jelenleg perelnek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?