Antal Árpád indul egy újabb polgármesteri mandátumért

Antal Árpád indul a sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztségért, jelentette be az RMDSZ háromszéki elnöke, Tamás Sándor azon a sajtótájékoztatón, amelyen elindították a jelöltség leadásához szükséges támogató aláírások gyűjtését.

A város új főterén tartott sajtótájékoztatón jelent voltak az RMDSZ sepsiszentgyörgyi tanácsosai, illetve a két alpolgármester. Antal Árpád nem lehetett jelen az eseményen mivel az ügyészség által ellene indított eljárás miatt nem találkozhat az önkormányzatban dolgozó kollégáival.

Az RMDSZ háromszéki elnöke rámutatott, hogy a választási törvény értelmében minden polgármesterjelöltnek és a tanácsos listákon szereplők számára össze kell gyűjteni a település választókorú polgárai legalább 1 százalékának  támogató aláírását.

Tamás Sándor szerint Sepsiszentgyörgyön 550 aláírásra lenne szükség, de céljuk az, hogy a következő két hétben legalább 10 000 aláírást gyűjtsenek össze Antal Árpád támogatására, mivel így szeretnék bebizonyítani a hatóságoknak, hogy Sepsiszentgyörgy lakói értékelik Antal Árpád eddigi munkáját és támogatják, hogy harmadik alkalommal is ő legyen a város polgármestere.

Tamás Sándor kifejtette: „Nem csak barátja vagyok Antal Árpádnak, hanem ismerem munkáját, ahogy ismerik azt a sepsiszentgyörgyiek, háromszékiek, székelyföldiek és erdélyiek is. Egyértelmű számunkra, hogy Antal Árpádot egy mondvacsinált ügybe rángatták bele és meggyőződésünk, hogy hamarosan kiderül, hogy tisztességgel végezte munkáját, amit szeretnénk ha folytatni tudna. Ez a munka kétirányú volt: a város fejlesztése és Székelyföld ügye”.

Antal Árpád Facebook-oldalán azt írta: „Számunkra a polgármesteri munka egyenértékű Székelyföld modernizációjával, hiszen elsősorban az önkormányzatokban tudjuk megmutatni igazán azt, hogy mit tudunk elérni, ha engednek bennünket dolgozni a szülőföldünkért. Az elmúlt időszak megerősítette bennem és csapatomban a hitet, hogy dolgozni kell, egészen addig, ameddig lehet. Ezért amennyiben a polgármesteri teendőktől való eltiltásomat feloldják, akkor boldogan folytatom a megkezdett munkát, amit az elmúlt nyolc évben végeztem, mert szeretem és mert meggyőződésem, hogy van értelme.” Hozzátette: számára a polgármesteri szék nem cél, hanem eszköz arra, hogy közösségünk hosszú távú céljaiért dolgozzon.

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi frakciójának vezetője, Miklós Zoltán a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a szövetség jelenlegi tanácstagjai csapatként felsorakoznak Antal Árpád mellett, közösen szeretnék folytatni az elkezdett munkát. Ebben az időszakban nem az elbizonytalanodás kell jellemezze munkájukat, hanem a szakmaiság, mondta Miklós Zoltán. Hozzátette: az összes jelenlegi sepsiszentgyörgyi RMDSZ tanácstag benyújtja jelöltségét, így szeretnék jelezni, hogy összetartó, erős csapatként folytatják a munkájukat.

A sepsiszentgyörgyi RMDSZ ügyvezető elnöke, Tóth Birtan Csaba szerint a következő két hétben a város hét forgalmas pontján állítanak fel Antal Árpádot támogató aláírásgyűjtő standokat, de önkénteseik házról házra járva gyűjtik össze a tízezer támogató aláírást.

Mint arról beszámoltunk a korrupcióellenes ügyészség (DNA) által indított vizsgálat miatt Antal Árpádot április 17-ig bírósági felügyelet alá helyezték és ezidő alatt nem láthatja el polgármesteri teendőit.

Kapcsolódók

Kimaradt?