Lecsapott a háromszéki rendőrség a tilosban dohányzókra

Két tilosban cigarettázó személyt bírságolt meg a megyei rendőrség Háromszéken a múlt héten életbe lépett dohányzásellenes törvény alapján.

A rendőrség közleménye szerint hétvégén átfogó razziát szerveztek Sepsiszentgyörgyön és Bodzafordulón, ahol több mint száz vendéglőt és kocsmát kerestek fel, és ellenőrizték, hogy az ott lévők betartják-e a zárt nyilvános helyiségekre is érvényes dohányzási tilalmat. 

A razzia alkalmával 15 bírságot osztottak összesen 1 870 lej értékben különböző szabálytalanságok miatt, ezek közül két esetben olyan személyeket büntettek, akik a tiltás ellenére cigarettáztak. A rendőrségi közlemény szerint a következő időszakban az ehhez hasonló ellenőrző akciók folytatódnak.

Háromszéken elképzelhető, hogy hétvégén több tilosban dohányzó személyt is megbüntettek a hatóságok, hiszen a dohányzásellenes törvény alkalmazási metodológiája szerint az összes belügyminisztériumi illetékes intézmény (a rendőrség, csendőrség, készenléti felügyelőség, határőrség) is bírságolhat az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség mellett.

Mint ismert, a dohányzásellenes törvény előírásainak megszegését 5 000-től 15 000 lejig terjedő pénzbírsággal büntetik, ha intézményekről, és 100-500 lejre, ha magánszemélyekről van szó. 

Kapcsolódók

Kimaradt?