Bognár Levente az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje

A jelenlegi alpolgármester, a városi szervezet elnöke, Bognár Levente lesz az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje a június 5-i helyhatósági választásokon – hagyta jóvá csütörtök este az aradi küldöttgyűlés.

Az alpolgármesteri tisztséget 16 éve betöltő Bognár az egyetlen jelentkező volt, és a tanácsosi helyekért sem tolongtak: mindössze hárman adták be pályázatukat.

Az alapszabályzat értelmében a városi elnök alanyi jogon elfoglalhatja a listavezetői helyet, így az utána következő helyekért folyt a verseny. Szabó Mihály korábbi megyei ügyvezető elnök kapta a legtöbb szavazatot Hadnagy Dénes, a Megyei Küldöttgyűlés elnöke és Farkas Viktória szociális alelnök előtt. Hogy az RMDSZ-lista teljes legyen, a szabadon maradt helyek betöltésére felkérnek személyeket.

A rangsorolás előtt az elektorok meghallgatták és elfogadták az RMDSZ eddigi két helyi tanácsosának – Bognár Leventének és Cziszter Kálmánnak – a beszámolóját a városi képviselő-testületben végzett elmúlt négyéves munkájáról.

A 23 tagú tanácsban a két mandátummal rendelkező RMDSZ-nek sikerült mind a testületben, mind a magyarságnak az összlakossághoz mért arányánál jóval nagyobb támogatást kiharcolnia a magyarok kulturális és oktatási intézményei, egyházai, valamint közösségi és hagyományőrző rendezvényei számára – hangsúlyozták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?