Tanúként hallgatja ki a DNA Emil Bocot egy korrupciós perben

Beidézte tanúként az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerdán Emil Boc volt kormányfőt. Kolozsvár jelenlegi polgármesterét a Tulajdon-visszaszolgáltatási Ügynökség (ANRP) több tagja ellen indított perben hallgatják ki.

„Tanúként hívtak be egy bűnvádi eljárásban. Nem tudom miről van szó, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani” – fogalmazott a DNA központi székházában való belépés előtt Emil Boc. 

A Realitatea hírtelevízió úgy tudja, hogy a volt miniszterelnöknek abban az ügyben kell tanúskodnia, amelyben Ioan Olteant befolyással való üzérkedés és hivatali visszaélésben való segédkezéssel, Florin Teodorescut pedig hivatali visszaéléssel gyanúsítják. 

Az ügyészek szerint Oltean latba vetette befolyását annak érdekében, hogy az Országos Ingatlan-visszaszolgáltató Hatóság (ANRP) 109 millió lejes kárpótlást fizessen ki Mihai Rotarunak, a CS Universitatea Craiova tulajdonosának, ennek fejében 600 ezer euró készpénzt kapott. A DNA tájékoztatása szerint Teodorescu az Országos Tulajdon-visszaszolgáltatási Hatóság (ANRP) kártérítések összegét megállapító bizottságának volt tagja hat másik személlyel, közöttük a jelenleg Magyarországon élő Markó Attilával együtt.

Rotaru üzletember egy 8 éven keresztül pereskedő pitești-i polgártól vásárolta meg az a kérdéses ingatlan öröklési jogait 750 ezer euróért, az ANPR alig fél évvel később 109 millió lejes (megközelítőleg 25 millió eurós) kárpótlási ítélt meg neki.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?