Jelentkezni lehet az RMDSZ-nél kolozsvári tanácsosnak

Április 9-én tartja tanácsosjelöltjeinek rangsorolását az RMDSZ kolozsvári szervezete. Várják az aspiránsok jelentkezését.

„Fontosnak tartjuk, hogy a június 5-i helyhatósági választások után olyan személyek képviseljék a kolozsvári magyarság érdekeit, akik szakmai tapasztalatukkal, a közösség érdekében végzett munkájukkal már kivívták annak elismerését, bizalmát” – írták keddi közleményükben.

Tájékoztatásuk szerint a kolozsvári szervezet előválasztására önkormányzati képviselőnek jelöltetheti magát minden RMDSZ tagsággal rendelkező személy, aki 2016. március 29-én 16.00 óráig jelentkezési iratcsomóját benyújtja az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetének irodájához (Kolozsvár, Külső-Magyar utca/ B-dul. 21. Decembrie 1989 47/7 szám).

Az Szövetségi Képviselők Tanácsa 2015. november 7-i határozatának értelmében, az egyéni jelentkezési iratcsomónak kötelező módon tartalmaznia kell az alábbi dokumentumokat:

  • A jelölt RMDSZ tagságát bizonyító okiratot (tagsági könyv vagy tagdíj befizetési bizonylat).
  • A jelenleg tisztséget betöltő jelölt esetében, a szervezettel szembeni kötelezettségek teljesítéséről szóló igazolást.
  • A jelölt önéletrajzi adatlapját (az SZKT határozatának 1. sz. melléklete szerint).
  • A jelöltnek a Szekuritátéval való kapcsolatáról, valamint az 1989. előtti és utáni politikai tevékenységéről szóló politikai nyilatkozatát (az SZKT határozatának 1. sz. melléklete szerint).
  • A jelölt előválasztási és jelölési nyilatkozatát (az SZKT határozatának 1. sz. melléklete szerint).
  • A jelölt Kolozsvár fejlesztésével kapcsolatos, a következő négy éves időszakra vonatkozó egyéni elképzeléseit.

A jelentkezéshez szükséges formanyomtatványok a kolozs@rmdsz.ro e-mail címen, illetve a 0264-592364-es telefonszámon igényelhetőek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?