Részletek derültek ki a székelyföldi baltás gyilkosság hátteréről

A pszichiátriai kórházban néhány embernek beismerte tettét az a nagygalambfalvi asszony, aki a rendőrség szerint 15 évvel ezelőtt egy fejszével megölte a férjét. Csakhogy ezt senki nem hitte el neki, mert azt gondolták, valóban megőrült – állítja a család jó ismerője.

B. Katalin Facebookon szólt hozzá a Tizenöt év után derült fény a székelyföldi baltás gyilkosságra című cikkünkhöz, amelyben arról számoltunk be, hogy egy nő tizenöt év után jelentette a rendőrségen apja eltűnését. A bűnüldöző szervek rövid nyomozás után a múlt héten kiderítették, hogy a férfit a felesége ölte meg, a holttestét pedig a kertben lévő meszesgödörbe temette. Időközben a megözvegyült asszony meghalt.

A családot jól ismerő hölgy arról számolt be hozzászólásában, hogy már gyerekként nagyon jól ismerte a családot, rengeteget játszott az udvarukon, sőt ugrált is az utóbb a holttest rejtekhelyéül szolgáló meszesgödör felett. A házaspárnak két lánya van, apjuk eltűnését az idősebbik jelentette Székelyudvarhelyen.

A jelenleg Magarországon élő hölgy úgy tudja: a nő csak azért fordult most a rendőrséghez, mert hagyatéki ügyek intézése közben előkerült a családi házból az apja útlevele és személyi igazolványa. Ez azért keltett gyanút az idősebbik lányban, mert – akárcsak az egész falu – úgy tudta, hogy a férfi 15 éve munkát vállalni külföldre távozott, életben van, de megszakította a kapcsolatot a családdal.

FRISSÍTÉS: Nagygalambfalva  polgármestere, Gyerkó Levente a Székelyhonnak megerősítette B. Katalin információit. A portálnak elmondta, hogy a házaspár nagyobbik lánya jelentette be, hogy eltűnt az apja, vélhetőleg a hagyatéki eljárás elindítása és a ház átíratása miatt. A nyomozóknak a házban élő húga vallotta be, hogy tudja, hova van eltemetve az apja.

B. Katalin szerint az ügy hátteréhez tartozik, hogy a lányok anyjának pszichés problémái voltak, egyszer még késsel is rátámadt az idősebbik gyermekére. Problémáiról az egész falu tudott. A férje eltűnése után ugyanis az asszony 2008-ban bekövetkezett haláláig éjszakánként kiállt az udvarra, és hangosan kiabálta volt házastársa nevét, hogy jöjjön haza, mert nem bírja a magányt. „Így a faluban mindenki részvéttel volt irányába, és segítették, amiben tudták” – írja.

B. Katalin szerint később az asszonyt kórházban is kezelték a pszichés problémáival. Az egészségügyi intézményben állítólag el is mondta pár embernek, hogy megölte a férjét, de azt hitte mindenki, hogy valóban megőrült.

B. Katalin úgy tudja: az eset feltárása után felmerült a lehetőség, hogy az asszonynak segítőtársa is volt a gyilkosság elkövetésében, és ez a személy akár a kisebbik lány is lehetett. A nő ugyanis mindig betegeskedett, és nem tudott semmilyen fizikai munkát végezni, így valószínű, hogy a férjét nem tudta egymaga a csűrön áthurcolni és beledobni a mészgödörbe.

„Nem tudom 15 év után lehet- e okosan vélekedni és büntetni bárkit is, főleg úgy, hogy az elkövető beleőrült és belehalt a tettébe....” – állapította meg a család barátja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?