Felmérés: a kászoniak az RMDSZ-re szavaznának

A kászoniak újraválasztanák a község élére András Zoltán polgármestert – derül ki a Csík Területi RMDSz őszi közvélemény-kutatásának a helyi testület tisztújításán ismertetett eredményeiből. Az ülésen az elöljárót választották meg helyi elnöknek.

Helyzetértékeléssel és problémalistázással zajlott a Kászon községi RMDSZ szervezete tisztújító ülése. Az ülésen bemutatták az RMDSZ Csíki Területi Szervezete által ősz folyamán végzett közvélemény-kutatás kászoni eredményeit, melyből kiderül: „ha most vasárnap” lennének a helyi önkormányzati választások, a kászoniak az RMDSZ-re szavaznának, és 70%-uk újraválasztaná András Zoltán jelenlegi polgármestert.

A Becze István ügyvezető elnök által bemutatott eredményekből kiderült: a község lakói főként infrastrukturális fejlesztések – járdák, utak javítása-, közbiztonság- és tulajdonjogok terén észleltek problémákat, illetve úgy vélik, szükség van új munkahelyekre, valamint segítségre a mezőgazdasági termékek értékesítésében.

Az RMDSZ Kászon községi Helyi Képviselők Tanácsa (HKT) tisztújításán András Zoltán, újraválasztott elnök megköszönte a bizalmat és a testület tagjainak az elmúlt négy évben kifejtett tevékenységét. Kiemelte: a felmérés eredményei jó irányt mutatnak, de az újonnan megalakult testületnek a fő feladata az, hogy ezt a bizalmat meg is őrizze, valamint a lakosok által említett problémákat szem előtt tartsa, dolgozzon ki megoldási javaslatokat, majd kérje az új önkormányzatot azok megoldására.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke gratulált az újonnan megalakult HKT-nak. Hangsúlyozta a csapatmunka és az egymásra figyelés fontosságát. Elmondta, hogy szerkezetéből adódóan a községnek számos összetett problémája van, így a megoldásra váró feladatok is összetettek. Annak ellenére, hogy van néhány olyan ember, aki rosszindulatú támadásaival leépíteni próbálja az elöljárót, látszik, hogy a falvak lakosai kiemelkedő arányban kiállnak mellette, s ez erőt kell adjon a munkára és a nehézségek leküzdésére – fogalmazott a területi elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?