Támogatásáról biztosította Dacian Cioloș a könyvét bemutató sztárrendőrt

Dacian Cioloș miniszterelnök jelenlétében mutatta be kedden este könyvét Bukarestben a szinte nemzeti hősként ünnepelt Marian Godină, az a brassói rendőr, aki nemrégiben nyíltan hadat üzent a rendőrség kötelékében még mindig szép számmal jelenlévő „milicisták” ellen.

A „Villanófény a szemközti sávból” című kötetében a szerző a járőrszolgálataiban szerzett tapasztatait foglalta össze, rendkívül olvasmányosan, öniróniával és rengeteg humorral fűszerezve. A könyvbemutatón zsúfolásig megtelt a Bukaresti Egyetemi Könyvtár aulája.

A kormányfő az újságíróknak elmondta, először vonakodott részt venni az eseményen, mert nem akarta azt a látszatot kelteni, hogy profitálni akar Marian Godină népszerűségéből. „Azért jöttem el, mert világossá akarom tenni, hogy ez a fajta hiteles polgári magatartás a kormány támogatását élvezi. Nem csodálom, hogy a kötet szerzője szimbólummá vált” – fogalmazott Dacian Cioloș.

Marian Godină a kötetbemutatón arról beszélt: szeretné megváltoztatni a román rendőrökről kialakított képet, de a polgárok magatartását is. „Ne feledjék, mi önökkel tartunk, és ezt egyenruhában tesszük” – jelentette ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?