Újabb győzelmet aratott az ország legnépszerűbb rendőre

Kilépett a Szociáldemokrata Pártból, és elveszítette megyei tanácsosi mandátumát az a Luana Minea, aki korábban meghurcoltatta felettesei előtt Marian Godină brassói rendőrt, mert megbírságolta egy ismerősét.

Marian Godină nevét eddig is sokan ismerték Romániában a járőrözéseiről szóló Facebook-bejegyzései révén, népszerűsége pedig példátlanul megnőtt, miután feltárta a közúti bírságolás kapcsán történt visszaéléseket, amelyek a brassói Vöröskeresztes igazgatójától, szociáldemokrata párti (PSD) megyei tanácsosától indultak.

A PSD ügyvezető elnöke, Răzvan Popa kedden közölte, hogy a történtek után Luana Minea kilépett a pártból, és ezáltal elveszítette a képviselői mandátumát is az önkormányzatban. Mint mondta, értékelik a gesztusát, mert a volt megyei tanácsos feddhetetlensége megkérdőjeleződött. Luana Minea a múlt héten a brassói Vöröskereszt élén betöltött tisztségét is önként felfüggesztette.

Mint korábban írtuk, Marian Godinát a volt megyei tanácsos panasza nyomán megrótták a felettesei, amiért állítólag tiszteletlenül, arrogánsan viselkedett, és be sem mutatkozott a közúti ellenőrzéskor. Csakhogy a fiatal rendőrnek hangfelvétele is volt az igazoltatásról, amely tisztázta őt a vádak alól.

Az ügyben ügyészségi vizsgálat is indult, amiért felettesei nyomást gyakoroltak Marian Godinára, hogy szegje meg a hivatali kötelességét. A rendőrrel nagyon sokan szolidarizáltak – köztük több társa is –, a Brassó megyei rendőrparancsnok pedig kérte az idő előtti nyugdíjazását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?