Nem engedélyezi a parlament Mădălin Voicu képviselő őrizetbe vételét

Elutasította szerdán a képviselőház plénuma a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) azt a kérését, hogy őrizetbe vehessék, majd letartóztathassák Mădălin Voicut.

A képviselőt többek között sikkasztással, pénzmosással és befolyással történő üzérkedéssel gyanúsítja a DNA. A politikus a szerdai ülésen arra kérte a honatyákat, hogy ne engedélyezzék az őrizetbe vételét és az előzes letartóztatását. Hangsúlyozta, hogy ártatlan, és egyetlen lejhez sem jutott hozzá tisztességtelen úton. „Olyan szegény vagyok, hogy ha a feleségem kitesz a házból, sátorban kell laknom a parlament udvarán” – jelentette ki.

A két kényszerintézkedésről külön-külön szavaztak a képviselők. Mădălin Voicu őrizetbe vételének engedélyezését 170-en ellenezték és 116-an támogatták. Az előzetes letartóztatását 158-an ellenezték és 103-an támogatták. A képviselőház ezek szerint mindkét kényszerintézkedés elutasította.

FRISSÍTÉS: Az alsóház Nicolae Păun képviselő őrizetbe vételének és előzetes letartóztatásának engedélyezéséről is szavazott. Őrizetbe vételét jóváhagyták 128-78 arányban, ám amikor a letartóztatásának ügyében kellett dönteni, nem volt meg a kvórum, és jövő hétre halasztották a szavazást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?