Lezárult a vizsgálat a Maradj talpon! forgatása közben történt haláleset ügyében

Hiába tett panaszt élettársa halála ügyében Boda Sándor, a tisztifőorvosi hivatal most lezárult vizsgálata szerint senki sem hibázott Dobos Kinga esetében, aki egy tavaly, Maradj talpon! forgatásán vesztette életét – írja a Bors.

Mint korábban írtuk, a Gundel Takács Gábor nevével fémjelzett, Maradj talpon! című vetélkedő szeptember 22-i forgatásán lett rosszul a műsor egyik 32 éves statisztája, majd nem sokkal később meghalt. A fiatal nő élettársa szintén statisztaként volt jelen, szerinte cukorbeteg párja az inzulinhiány miatt vesztette életét.

Kingáért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de sem a forgatáson jelen lévő egészségügyi személyzetnél, sem a mentőknél nem volt inzulin, ezért a gyászoló élettárs panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A vizsgálat most lezárult, a férfi pedig ezt a válaszlevelet kapta a hatóságtól: „Az OMSZ a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását, így a szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg. Fellebbezésre nincs lehetőség.”

A gyászoló férfi – aki azóta külföldre költözött – most ügyvédet keres, hogy jogi úton támadja meg a végzést.

Kapcsolódók

Kimaradt?