Így „cseleznék ki” a parlamentben a dohányzást tiltó törvényt

Kiköltöztetik a szenátus egyik büféjét a parlament, pontosabban a képviselőház belső udvarára, hogy legyen ahol dohányozniuk a honatyáknak, miután életbe lép a dohányzást tiltó törvény - nyilatkozta a szenátus elnöke, Călin Popescu Tăriceanu.

Arra a kérdésre, hogy a jogszabály életbe lépésének időpontjáig, azaz március 16-ig erre sor kerül-e, Tăriceanu elmondta, nem tudja a választ, az adminisztratív ügyek ugyanis nem az ő hatáskörébe tartoznak.

A szabadtéri büfé ötletét Nicolae Moga PSD-s szenátor is megerősítette. Hozzátette, a parlament épületében továbbra is megmarad egy büfé a nemdohányzó kollégák számára. Itt olvashatja, hol lehet majd dohányozni és hol nem március 16. után. 

Lehet, mégsem lesz dohányzóhely?

Mivel a belső udvar a képviselőházhoz tartozik, nem biztos, hogy a szenátorok ötlete könnyen meg fog valósulni - legalábbis az alsóház állandó bürója titkárának szavai erre engednek következtetni. Niculae Mircovici úgy nyilatkozott, hogy a büfé étkezésre fenntartott tér, és nem dohányzóhely.

Hozzátette, egyelőre nem került szóba az állandó büróban a dohányzásra alkalmas hely, pontosabban a szabadtéri büfé ötlete. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?