Kereskényi szerint Romániának is kerítéseket kellene építenie a határra

A legjobb megoldás az lenne, ha Románia is kerítést húzna a menekülthullám esetleges útvonalán lévő délnyugati határrészre – véli Kereskényi Gábor képviselő.

Az RMDSZ-es politikust a Magyar Idők című budapesti napilap kereste meg annak kapcsán, hogy a magyar határtól mintegy harminc kilométerre fekvő Tasnádon nyitna menekültszállót a kormány. Mint korábban írtuk, a Szatmár megyei településen hatszáz, elsősorban szír migránsnak adnának átmeneti otthont.

Az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje elmondta: a kormány illetékesei senkivel nem egyeztettek előzetesen, még az önkormányzat tagjait sem értesítették az elképzelésről. "Amint tudomást szereztünk a tervekről, tiltakozó akció indult, sikerült összegyűjteni több ezer aláírást. Jómagam interpellációt nyújtottam be Petre Tobă belügyminiszternek, erre azonban a mai napig nem kaptam hivatalos választ" - mondta a képviselő.

Szerinte Szatmár megye földrajzilag sem indokolt helyszín, hiszen több mint 500 kilométerre van a délnyugati határrésztől, ezért ésszerűbb volna Temes vagy Krassó-Szörény megyében elhelyezni a migránsokat. "A legjobb megoldás az lenne, ha Románia is kerítést húzna az adott határszakaszra. Talán még nem késő észbe kapni, hiszen a menekültáradat nem fog enyhülni" - vélekedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?