Kereskényi: Tasnádnak csak kárt okozna a tervezett menekültközpont

Tasnád nem a legmegfelelőbb helyszín egy menekültállomás létrehozására, mivel gyógyfürdő működik a területén, a menekültállomás odatelepítését pedig a város turizmusa szenvedné meg – vélekedett Kereskényi Gábor a belügyminiszterhez szerdán intézett kérdésében.

Az RMDSZ Szatmár megye képviselője arról érdeklődött a szaktárcánál, hogy a hatóságok mikortól tervezik megnyitni a menekültek előtt a befogadó állomást, illetve hány menekülttel számolnak, erről ugyanis konkréát számadatok még nem láttak világot. A honatya kifogásolta ugyanakkor, hogy a belügy a tervezett befogadóközpont beindításáról nem kérdezte meg a helybélieket, ami miatt maga a városvezetés is elégedetlenségének adott hangot. A helybélieket ugyanis aggasztja, hogy milyen következményekkel jár több száz menekültnek a termálfürdő közelében levő, ma már nem használt csendőrségi épületekbe való telepítése.

Mint az ismert, a belügyminiszter vasárnapi közlése szerint több száz menekült befogadására alkalmas ideiglenes állomás létrehozását tervezik a hatóságok a Szatmár megyei Tasnád városában. A szaktárca vezetője az Országos Bevándorlásügyi Felügyelőség kérésére hivatkozva döntött Tasnád mellett más helyszíneken is a befogadó állomások létrehozásáról. Egyelőre nem ismert sem a helyszín kiválasztásának indoklása, de a kivitelezés költségvonzata sem, ez pedig mindenképpen aggályokat vet fel. Ezzel kapcsolatban az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete széleskörű konzultációt kezdeményez a városban és a vonzáskörzetéhez tartozó településeken.

Kapcsolódók

Kimaradt?