Soós: a polgármester vonja vissza felelőtlen nyilatkozatát!

Nem lehet egy egész város biztonságát a polgármester hiúságának alárendelni – figyelmeztet Soós Zoltán, marosvásárhelyi magyar polgármesterjelölt, aki nyílt levelében arra szólítja fel Dorin Floreat, hogy haladéktalanul vonja vissza meggondolatlan nyilatkozatát, miszerint az általa vezetett hivatal megszakítja az együttműködést a Maros Megyei Horea Sürgősségi és Vészhelyzeti Felügyelőséggel.

Soós Zoltán szerint Marosvásárhely a világon az egyetlen olyan várossá válhat, amely nem működik együtt a tűzoltósággal. „Nem akarunk a Guinness rekordok könyvébe kerülni” – teszi hozzá a polgármesterjelölt. A városi önkormányzat ugyanis évek óta fontosnak tartja, hogy anyagilag is támogassa a tűzoltóságot és bár az idei költségvetésbe nem került előirányozásra a szükséges összeg, februárban az RMDSZ frakció ezt a választmány elé fogja terjeszteni.

Ugyanakkor Soós arra is figyelemeztet, hogy a polgármester úgy tesz, mintha saját zsebéből adna alamizsnát a tűzoltóknak, és nem az adófizetők pénzéből fizetné a támogatást. „Úgy tűnik a választások közeledtével mindenkit zsebre akar vágni a polgármester. Még a 90 éve működő tűzoltókat is” – állítja a helyi önkormányzati képviselői tisztséget betöltő Soós, rámutatva, hogy egy szakmai-ellenőrző szakhatóságot nem lehet politikai befolyásoltság alatt tartani, azt az ilyen jellegű függetlensége teszi megbízhatóvá. Éppen ezért megengedhetetlen, hogy egy polgármester ilyen személyeskedésekbe bocsátkozzon, vagy bosszút álljon, csak azért, mert a másik fél nem úgy végzi a dolgát, ahogy ő szeretné – fogalmaz Soós Zoltán polgármesterjelölt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?