Továbbra is Kolozsváron a legnagyobbak a lakbérek

Az ingatlanügynökségek adatai szerint tavalyhoz képest idén valamivel olcsóbban lehet lakást bérelni az erdélyi városokban.  A nagyvárosok közül Temesváron a legkisebbek, Kolozsváron legmagasabbak a bérleti díjak.

A Imobiliare.ro és a AnalizeImobiliare.ro adatai szerint az erdélyi városokban egy garzonlakás bérleti díja havi 130 eurótól kezdődik, a kétszobás tömbházlakásoké 220 eurótól, a háromszobásoké pedig 286 eurótól.

Kolozsváron egy egyszobás lakásért minimum havi 190 eurót kel fizetni, egy kétszobás lakásért 280, háromszobásért 350, négyszobásért 450 eurót kérnek egy hónapra a tulajdonosok. Az elmúlt évben a bérleti árak minden lakáskategóriában körülbelül 20 euróval magasabbak voltak a kincses városban, mint más településeken. Ennek az a magyarázata, hogy Kolozsvár egyetemi központ, és nagyobb a kereslet a kiadó ingatlanok iránt.

Előnyös lakbérek Brassóban, Nagyszebenben és Temesváron vannak. Egy garzonlakást Brassóban például havi 170, Nagyszebenben 130, Temesváron pedig 150 euróért lehet már bérelni. A kétszobás lakások bérlése havi 250 euróba kerül Brassóban, 230-300 euróba Nagyszebenben és 250 euróba Temesváron. A három- és négyszobás lakások bérleti díja Brassóban és Temesváron is 300, illetve 400 eurónál kezdődnek, Szebenben már 250 euróért lehet bérelni egy háromszobás lakást, de akár havi 450 eurós háromszobást lakást is lehet találni a városban.  

Kolozsváron a lakbérek a fővárosi árakhoz mérhetők: Bukarestben havi 220 eurót kérnek egy garzonlakásért, a kétszobás lakások bérleti díja havi 300 eurónál kezdődik. Aki a fővárosban háromszobás ideiglenes lakásba költözne, annak minimum havi 350 eurót kell kifizetnie, a négyszobás lakásokat pedig a tulajdonosok havi 550 euró alatt nem adják bérbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?