Legalizálták Philadelphiában az Airbnb szolgáltatásait

Philadelphia legalizálta az Airbnb-t, és ezzel a legnagyobb amerikai város lett, ahol a lakásmegosztó alkalmazás jogszerűen működhet.

A város közgyűlése ellenszavazat nélkül fogadta el a rövid távú lakásbérlést engedélyező rendeletet, ami ugyanakkor adókötelessé is teszi az alkalmazáson keresztül leszervezett szállásmegosztást. A rendelet zónákat is kijelöl, így a lakóövezetek többségében nem is válik legálissá az Airbnb, ráadásul a lakástulajoknak nyolc százalékos idegenforgalmi adót is kell majd fizetnie. Azoknak, akik 30 napnál hosszabb ideig akarják kiadni a lakásukat, hatósági engedélyt is kell kérniük - írja a Fortune alapján az Index.

Philadelphiának valószínűleg elég jól jön most az Airbnb legalizációja, hiszen jövőre itt rendezik meg a demokraták a jelöltválasztó gyűlésüket, szeptemberben pedig Ferenc pápa látogat majd ide.

Más városokban még mindig nem egyértelmű az Airbnb helyzete: San Franciscóban például - ahol a céget alapították - februárban részben legalizálták az alkalmazást, múlt héten viszont a polgármester bejelentette, hogy a polgármesteri hivatalban külön iroda fog az airbnb-s lakások regisztrációjával foglalkozni, és keményen megbüntetik majd azokat, akik nem tartják be az érvényes szabályokat. Arra is van esély, hogy tovább szigorítják az Airbnb-re vonatkozó szabályokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?