banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

PSD: a pártok többsége ellenzi a kétfordulós polgármester-választást

A miniszterelnöknek nem szabad parlamenti többség akaratával szembemenve módosítania a helyhatósági választási törvényt – jelentette ki péntek este a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Liviu Dragnea ismételten hangsúlyozta: a PSD ellenzi a polgármesterek két fordulóban történő megválasztását. Arra reagált, hogy korábban Dacian Cioloș miniszterelnök korábban nem zárkózott el a választási törvény sürgősségi rendelettel vagy parlamenti felelősségvállalással történő módosításától.

A PSD elnöke emlékeztetett, hogy a pártok többsége (PSD, ALDE, UNPR és RMDSZ) ellenzi a kétfordulós rendszer bevezetését néhány hónappal a választások előtt. „A törvény utolsó pillanatban történő módosítása veszélyes precedenst jelentene. A Cioloș-kormány tisztességes választásokat ígért” – mondta Dragnea.

A kétfordulós rendszer bevezetésére a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szólította fel korábban a kormányt. A törvény módosítását a Traian Băsescu vezette Népi Mozgalom (MP) is támogatja. A PSD korábban a választások bojkottját helyezte kilátásba, ha a kormány eleget tesz a PNL felszólításának.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?