Segített a havazás a gyergyószentmiklósi vízhiányon

A havazás segített, így a több napos, vízhiány miatti szüneteltetés után újraindul a melegvíz-szolgáltatás Gyergyószentmiklóson – adta hírül csütörtökön a polgármesteri hivatal. Ám a hálózat leghamarább péntek reggelre fog megfelelő nyomással rendelkezni.

A gyergyószentmiklósi víz- és fűtésszolgáltató üzemek technikai szakemberei kérésére z előzetesen meghirdetett melegvíz-szüneteltetési intervallumnál hosszabb időre van szükség, hogy a lakosság használni is tudja az újból beindított szolgáltatást. A csütörtökön kiadott városházi közleményben jelzik: péntek reggeltől folyik majd meleg víz a csapokból. A szerdán történt 24 órás meleg víz szüneteltetésének meghosszabbítása péntek reggelig csak technikailag indokolt, a megfelelő vízmennyiséggel immár rendelkezik a szolgáltató.

Figyelmeztetnek: a melegvíz-szolgáltatás technikai kivitelezése a rendszernél 24 órát vesz igénybe. A meleg víz nem egyszerre lesz mindenhol engedhető, hanem fokozatosan, mivel a rendszer visszacsatolása és újraindítása a város alsó felétől felszeg fele fog történni.

A közlemény megnyugtatja a városban helyenként bő hete meleg- és hideg víz nélkül maradottakat: szerdáról csütörtökre virradó éjszaka folyamán a rendszerbe befolyó víz biztosítani tudja a szükséges nyomást és vízmennyiséget ahhoz, hogy ne állhasson fenn az a lehetőség, hogy a megnövekvő vízfogyasztás következtében a város felszegi fele ismételten ivóvíz nélkül maradjon.

Amint arról tájékoztattunk, a gyergyószentmiklósiak december 30-tól küzdenek vízgondokkal, sokan víz nélkül szilvesztereztek. A város megsegítésére pedig a környező települések vezetői lemondtak a vízhasználatról.

A városháza előbb 48, majd újabb 24 órás melegvíz-beszüntetést rendelt el az év elejére megcsappant vízmennyiséggel spórolva. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?