Tovább akadozik a melegvíz-szolgáltatás Gyergyószentmiklóson

Péntektől ígér csak folyamatos vízszolgáltatást Gyergyószentmiklóson a polgármesteri hivatal – de csak abban az esetben, ha folyatódik a felmelegedés. Addig azonban takarékos vízhasználatra buzdítanak, illetve újabb 24 órával meghosszabbítják a melegvíz-szolgáltatás 48 órája tartó felfüggesztését.

További 24 óráig érvényben marad a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetése Gyergyószentmiklóson – adja hírül szerdán kiadott közleményében a gyergyószentmiklósi városháza. A városban december 30-tól érezhető vízhiányhoz képest jelzik: érezhető a pozitív változás a rendszerbe befolyó vízmennyiséget illetően Gyergyószentmiklóson. Az előző napokkal ellentétben, mára jelentősen több háztartásban megnövekedett nyomással folyik a víz, viszont a város felső, felszegi felén, még vannak olyan családok, ahol egyáltalán nincs víz. Lévén, hogy a rendszer szabadeséssel, nyomáskiegyenlítéssel van kialakítva, ezért először a város alsó, majd a felső fele jut vízhez – magyarázzák a közleményben.

A lakók megértésére apellálva, a közlemény elmagyarázza: amennyiben marad a jelen felmelegedés, péntektől Gyergyószentmiklós minden háztartásában a megszokott nyomással fog folyni a víz, addig lehetségesek további kimaradások, elakadások egy-egy utcában.

Továbbra is kérik, hogy takarékosan használják a vizet, akik hozzáférnek, mivel így hamarabb tud a hiányosság pótlódni, és az egész város vízellátása helyreállni.

Amint arról tájékoztattunk, az apály és fagyok következtében a gyergyószentmiklósi lakók az év végétől vízszolgáltatás-kieséssel küszködnek, sokan bő hete nem jutottak se meleg, se hidegvízhez, az év végén pánikhangulat is kialakult. Hétfőtől Újfalu és Alfalu nagyközség azzal segített a városi krízisen, hogy teljesen lemondott a vízhasználatról a városiak javára. Szerdára Újfaluban csökkentett nyomással, kis hozammal már helyenként folyni kezdett a víz, ám a falvak vízellátásának helyreállását a gyergyói városháza szerdai közleménye leghamarább szombatra előjelzi.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?