Több minden megváltozott idén tavalyhoz képest a tanügyben

Tavalyhoz képest idén egy héttel hosszabb a diákok téli vakációja, ám a tanév később ér véget, és az új tanév hamarabb kezdődik, mint 2015-ben – emlékeztetet az iskolai tanév szerkezetének módosulásairól szóló összeállításában az rtv.net.

E szerint ebben az évben az oktatás január 11-én kezdődik újra, addig folytatódik a téli szünet. Tanítás azonban csak egy hónapig lesz, mert utána következik a két félév közötti egyhetes vakáció.

A tanórák száma azonban nem változik a tavalyhoz képest, mert a tanév egy héttel később, június 24-én ér véget. Ugyanakkor ősszel 2015-höz képest korábban, már szeptember 11-én kezdődik az oktatás.

Változnak idén a nyolcadikosok vizsgái is. Az országos képességfelmérőn legalább 150 szavas fogalmazást kell írniuk, vagyis kétszer olyan hosszút, mint eddig. Újdonság az is a tavalyhoz képest, hogy idén már nem viszik más megyébe javítani az érettségi dolgozatokat.

A legnagyobb újdonság az lehet a tanügyben, ha a parlament megszavazza az iskolai egyenruhát kötelezővé tevő tervezetet. Erre azonban kicsi az esély, mert a honatyák korábban már elutasítottak hasonló törvényjavaslatokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?